2 najboljša recepta s superhrano


2 najboljša recepta s superhranoIzraz superhrana, je nastal v času, ko smo morali ločiti med hrano, ki je  revna s hranili in med hrano, ki je bogata z hranili. Veliko reklamo superživilom so naredili prodajalci, zato je mnogo posameznikov v zmoti, da jih lahko nadomeščajo namesto normalne hrane. To seveda ni res, zato naj bodo superživila samo koristen dodatek k naši hrani. Poglejte si 2 najboljša recepta s superhrano!

Super napitek goji jagodami

Goji jagode so poznane kot močan antioksidant, spodbujajo obrambne sposobnosti organizma, pomagajo vzpostavljati bazičnost telesa, zagotavljajo zaščito jeter in izboljšujejo vid. Goji jagode spadajo med jagodičevje in predstavljajo skoraj popoln vir beljakovin.

Recept z goji jagodami

Iz posušenih goji jagod, si lahko vnaprej pripravimo goji vodo, ki jo nato uporabimo za pripravo napitkov in smoothijev.

Veliko pest suhih  goji jagod namočimo v štiri skodelice vode, da se napojijo. Voda naj bo sobne temperature, jagode namakamo najmanj dve uri. Nato vodo odcedimo in jo uporabimo za pripravo napitka.

Napitek z goji vodo

Vodi, v kateri smo namakali goji jagode, dodamo dve skodelici svežih borovnic, veliko žlico medu in pol stroka vanilije. Vse sestavine zmešamo v mešalniku in na koncu dodamo še žlico konopljinih semen.

Napitek iz goji jagod nas bo za cel dan napolnil z veliko energije in hkrati uredil prebavo.

Napitek za spomin z omega 3 in mineralom MSM

Verjetno se sprašujete, kakšna je povezava med omega 3 maščobnimi kislinami in med metil-sulfonilmetanom ali MSM? Na kratko, msm in morski fitoplankton, povečujeta učinkovitost olj, ki vsebujejo omega 3 in pomagata pri absorpciji dolgoverižnih omega 3 maščobnih kislin.superhrana za vsak dan

Omega 3 maščobne kisline so nujno potrebne za ohranjanje zdravja.

Z raziskavami so dokazali, da uživanje omega-3 zmanjšuje tveganje za razvoj srčno žilnih bolezni, nevroloških bolezni in avtoimunskih obolenj.

Recept

Dva kokosova oreha odprite in kokosovo vodo zlijte v mešalnik.

Meso kokosa izdolbite z žlico in prav tako dodajte v mešalnik.

Dodajte še dve žlici kokosovega olja, eno čajno žličko MSM v prahu, štiri kapsule omega 3 maščobnih kislin, dve kapsuli resastega bradovca (kapsule enostavno odprite in olje vlijte v mešalnik), dve jedilni žlici medu, skodelico svežih ali zamrznjenih borovnic ter skodelico malin. (A) (B)kaj je superhrana

Vse sestavine dobro premešajte v mešalniku in napitek še svež počasi popijte.

Napitek iz MSM in omega-3 kapsul vpliva na pomlajevanje težko dostopnih živčnih tkiv.

Izboljšuje spomin, vid in lajša nevrološke težave. (C)

Uporabljene besede: 2 najboljša recepta s superhrano, kaj je superhrana, MSM prah

Zanimalo vas bo tudi: Osnovne sestavine prehrane za lepoto