Ali učenje angleščine individualno pomaga pri izboljšanju angleščine?

To ali učenje angleščine individualno učinkoviteje pripomore k “dobri” angleščini in kaj lahko še poleg izbire takega tečaja storimo sami, sem vam izdala v nadaljevanju.

Najprej moramo upoštevati, da …

Nas ne sme biti strah delati napak

Dejstvo je, da prepričanje, da je za “dobro” angleščino potrebno znati brezhibno slovnico in pri tem tudi govoriti brez napak, še preden sploh zavrtimo jezik, zelo zmotno.

In, da, zato, da se bojimo delati napake, nismo sami krivi, ampak nas je morebiti v to prepričal prvi stik z angleščino, ki je bil slab oziroma ne opogumljajoč.

Delanje napak je nujen del procesa pri učenju jezika, ki vodi v uspeh. Zato je pomembno, da naredimo čim več napak in da se zavedamo, da le s tem lahko postajamo boljši govorci angleščine. Slednje se zrcali skozi učenje angleščine individualno.

Tečaj angleškega jezika ena na ena  namreč poleg tega, da vas nauči besedišča in angleškega jezika tudi opogumi k govoru in vam pomaga pri premagovanju strahu pred govorjenjem in angleščino.

Poleg tega, da se opogumimo pri delanju napak je pomembno tudi, da ….

Učenje angleščine individualno lahko pripomore k boljši angleščini

Vadimo, vadimo in vadimo. Vaja namreč dela mojstra.

Verjamem, da ste le-to misel slišali že neštetokrat … in da tudi pri angleščini velja: več bomo vadili bolje nam bo šlo.

In to pomeni, več bomo poslušali angleške vsebine, več bomo govorili, boljši govorci bomo – namreč le redko nam manjka besedišča, bolj nam manjka veščine govora in jezikovne samozavesti  – samozavesti izražanja v tujem jeziku. In tudi za slednje nam učenje angleščine individualno lahko pomaga.

To, da razumemo proces učenja že vemo in da razumemo tudi zakaj je pametno delati čim več napak – oboje namreč vodi do uspeha v angleščini oziroma tudi do našega cilja, da govorimo »dobro« angleščino.

Poleg vaje in tega, da ne delamo napak, pa moramo …

Vsak uspeh pri učenju angleščine nagraditi

Tako je. Vsak korak, ko smo bližje našemu cilju je smiselno nagraditi, saj s tem ustvarimo pozitivne navade, ki nam pomagajo pri usvajanju višjih in višjih ciljev. Zato ne le, da je dovoljeno tudi zaželeno je, da se nagradimo za usvajanje majhnih ciljev in tako tudi s tem pripomoremo k usvajanju »dobre« angleščine.

Se beremo spet kmalu.