Facebook oglasi

Na kakšen način delujejo Facebook oglasi v letu 2022?

Facebook oglasi lahko danes pomembno vplivajo na vašo prodajo. Oglasi delujejo načrtno in preko algoritma dosegajo ciljno občinstvo. Pri morju oglasov je to zelo pomembno. Ko je Facebook uvedel svoj oglaševalski algoritem, je ta prvotno temelji na dražbi. Prednost je imela najvišja ponudba.

Dražba temelji na:

  • Rangiranju oglasov.
  • Ponudbi oglaševalca.
  • Ocenjene stopnje akcije.
  • Ustreznosti in kakovosti oglasa.

Vendar še vedno ni jasno, kako natančno deluje Facebookov oglaševalski algoritem.

Zakaj Facebook oglasi?

Oglasi v Facebooku so zdaj na voljo v več različicah. Promovirate lahko svojo stran, objave na strani, dejanja, ki so jih opravili uporabniki, ali samo spletno stran. Kljub temu da se Facebook vse bolj osredotoča na nativne oglase in ohranjanje prometa na svojem spletnem mestu, lahko še vedno uspešno pošiljate uporabnike na svoje spletno mesto. Seveda morate biti pozorni na to, da bo vaš oglas posameznika dovolj pritegnil in ustavil njegovo brskanje po Facebook strani. 

Na voljo je tudi več oblik oglasov, vključno s slikami, video posnetki, vrtiljakom (več slik), takojšnjimi doživetji in zbirkami.

  • Facebookovi oglasi so usmerjeni k uporabnikom na podlagi njihove lokacije, demografskih podatkov in podatkov o profilu. Številne od teh možnosti so na voljo samo v omrežju Facebook.
  • Ko ustvarite oglas, določite proračun in ponudbo za vsak klik ali tisoč prikazov, ki jih bo vaš oglas prejel.
  • Uporabniki nato vidijo vaše oglase v stranski vrstici na Facebooku ali v svojem novičarskem traku.

Cilj oglasov

Naš glavni cilj kot tržnikov je običajno usmerjanje prometa na lastna spletna mesta. Gradnja prisotnosti na Facebooku je odlična, vendar ko nekoga pripeljete na svoje spletno mesto, nadzorujete medij, kar vam daje najboljše možnosti za uresničitev vaših ciljev.

Druge možnosti oglaševanja v Facebooku so odlične za spodbujanje sodelovanja in ozaveščanja o blagovni znamki, vendar so oglasi, ki vodijo uporabnike zunaj spletnega mesta, še vedno najboljša možnost za oglaševalce z neposrednim odzivom, ki želijo opraviti prodajo.

Facebook oglasi

Ključnega pomena je kvalitetno zasnovana kampanja, dobra izbira ciljev in vizualov. Vse to pritegne uporabnika, da dejansko obišče vašo spletno stran, kar je prvotni namen oglasov. 

Potrebujete pomoč? Obrnite se na strokovnjake, ki vam bodo s pomagali s Facebook oglaševanjem doseči vaš cilj.