Kako izbrati pohištvo, ko ni dovolj denarja?

Marsikateri mladi in pa tudi drugi par ter gospodinjstvo, bi si v neki točki življenja, zagotovo želel na bolj opremiti svoje domovanje, a nemalokrat pride do težav predvsem zaradi tega, ker je denarja za vse pohištvene želje in tudi potrebe, pogosto premalo.

Zato smo, za vse, ki se soočate s podobnim izzivom, spodaj pripravili nekaj super kratkih in enostavnih rešitev, ki vam bodo pomagale do odgovora kako izbrati pohištvo, ko ni dovolj denarja.

Kako izbrati pohištvo, ko ni dovolj denarja

Pohištvo, ki lahko služi za več namenov hkrati (postelja plus omara), je tudi dobra ideja, ko je za opremljanje stanovanja na voljo omejen budžet.

Kako izbrati pohištvo, ko ni dovolj denarja?

Če opremljamo dom z omejenim proračunom in s torej premalo denarja, je v prvi vrsti najbolj pomembno, da najprej izberemo in nakupimo t.i. osnovno pohištvo, ki ga dejansko tudi potrebujemo.

Med osnovno pohištvo, brez katerega pravzaprav ne moremo, pa sodi:

  • kopalniško pohištvo
  • kuhinjsko pohištvo
  • vzmetnica za spanje

Vse ostalo pohištvo, lahko počaka, še posebej, če h kuhinjskem pohištvo, prištevamo tudi jedilno mizo in stole.

Pogosto pa pri izbiri pohištva pozabimo oz. spregledamo priljubljen material, za katerega zmotno mislimo da je predrag za naš žep. To je steklo. Steklo lahko uporabimo pri opremi vseh prostorov. Tako lahko namesto “Old Fashion” stenske keramike, na steno kuhinje namestimo zaščitno kuhinjsko steklo. Namesto “Cheap” PVC kabine za prho, lahko (praktično za enak znesek) zamenja po meri izdelana steklena tuš kabina. Steklena balkonska ograja ali steklene stopnice niso nič dražje, kot, če bi bile izdelane iz kakovostnega lesa, prav tako pa je cena za steklena vrata podobna tisti, ki bi jo plačali za lesena vrata srednjega cenovnega razreda. Za vse to in še več, lahko poskrbijo v podjetju Steklarstvo Breg.

Ko imamo ločen seznam na nujno potrebno pohištvo in na pohištvo, ki ga lahko kupimo kasneje, se lotimo naslednje točke.

Prihranimo lahko namreč tudi že, če osnovno pohištvo izberemo bolj premišljeno. Namesto najdražjega ležišča in vzmetnice si lahko omislimo ugodnejšo vzmetnico. Ki ji, za začetek, ni potrebno obdati posteljnega okvirja, saj se človek lahko zelo dobro naspi na vzmetnici, ki je položena tudi na tla.

Namesto pregrešno dragih vzmetnic, kupite takšno, ki bo dlje časa odporna, a tudi ni draga. Slovenska, verjetno najbolj poznana trgovina s poceni vzmetnicami, je Pohištvo123.si. Pri njih dobite poceni vzmetnice že od 50€ in naprej.

Za opremo po ostalih sobah po stanovanju, vam tudi ni potrebno v začetku, odšteti preveč denarja. Namesto prave mize v dnevni sobi, si za začetek preprosto omislite klubsko mizico. Manjša klubska mizica vam lahko služi zelo dolga časa v dnevni sobi tudi kot osrednja miza za dnevni prostor. Še posebej, če boste izbrali poceni klubsko mizico, ki ima tudi dodatna odlagalna mesta, je morda iz stekla (za serviranje prigrizkov in pijač) ali podobno.

Na to kako izbrati pohištvo, ko ni dovolj denarja, bo vam precej odgovorilo tudi to, da ste pri nakupu pohištva pozorni na vrsto materiala iz katerega je pohištvo izdelano. Najcenejše pohištvo je ponavadi izdelano iz iverala, bistveno dražje je pohištvo iz masivnega lesa in drugih materialov.

Pa tudi iveral, če si ga boste omsilili v visokem sijaju, stane bistveno več.

Zato izbirajte enostavno in ugodno pohištvo, pazite na ceno, materiale in predvsem izberite najprej osnovno pohištvo.

Dodatne nasvete boste našli v članku Pohištvo za opremljanje majhnega stanovanja