KAKO NAJTI NOVO SLUŽBO – 3 NAČINI

KAKO NAJTI NOVO SLUŽBO – 3 NAČINI

Ali ste kdaj mislili, kakšno bi bilo vaše življenje, če bi zamenjali službo ali podjetje, v katerem delate? Ali bi zavihali rokave in se lotili akcije iskanja nove zaposlitev? Kako bi bilo, če bi lahko delali od doma? Ne da se vam več delati iz pisarne ali bi želeli, da imate bolj prilagodljiv urnik? – Kako najti novo službo?

Vsak začetek je težak, ampak tudi in vznemirljiv! Iskanje nove zaposlitve je lahko težko in zahteva veliko časa, a je tudi lahko avantura, ki bo prinesla veliko izkušenj! Čeprav je iskanje službe včasih predstavljalo dejavnost, za katero ste se mogli oborožiti s strpljenjem. Danes nam je na voljo internet, ki nam je veliko olajšalo to odpravo, pa nam zraven oglasnih portala, lahko pomaga aktiven profil na LinkedInu (želite obvladati LinkedIn – poglejte pro-marketing.si LinkedIn), CV in motivacijsko sporočilo na mailu ali vsem poznana metoda: poznanstva!

kako najti novo službo

Poznanstva ali priporočila

Poznanstva niso dobra rešitev samo kadar iščete novo službo, ampak so od vedno bila priljubljena metoda za reševanje različnih težav. Poznavanje ljudi, ko se gibajo v krogih, ki vas zanimajo, ali ljudi, ki poznajo ljudi, ki so del industrije, v kateri bi radi delali je odličen način za povezovanje in izgradnjo stika v določeni industriji. Poznanstva se nikoli lažje niso pridobivala in zdaj se zraven dogodkov, na katerih se lahko spoznajte z ljudmi, obstajajo še veliko drugih možnosti. Ena izmed njih so socialna omrežja, s pomočjo katerih se lahko povežete z ljudmi po vsem svetu.

LinkedIn, ko iščete novo službo

»Ali imate profil na LinkedInu?«, »Sporočite nam povezavo vašega LinkedIn profila?« To so vprašanja, ki so postala neizogiben potek vsakega razgovora za službo. Kaj je sploh LinkedIn? Linkedin je profesionalno socialno omrežje, ki vam poleg možnosti omreževanja z ljudmi različnih karier, ponuja še možnost pri iskanju nove službe. Kot možnost vam LinkedIn ponuja, da predstavite svoje veščine in izkušnje in vam s pomočjo teh informacij lahko priporoča prosta delovna mesta. Ne samo, da vam bo dala priložnost za iskanje nove zaposlitve, ampak vam bo LinkedIn pomagal, da se predstavite ljudem v najboljši luči in izrazite svojo strokovnost in željo po delu.

Oglasni portali

To kaj so včasih bili časopisi z rubrikami o prostih delovnih mest. Danes so to oglasni portali, ki so na voljo na Google iskalniku in jih je veliko. Vse kaj vam je potrebno, je dostop do interneta in želja po stiku s podjetja, ki vam lahko ponujajo to, kaj si želite.

Vsaka od tih možnosti zahteva čas in delo. Sama priprava za iskanje vam bo poleg življenjepisa, verjetno vključevala tudi motivacijsko pismo. Vse to zagotovo vam lahko odpre vrata do nove kariere, ki vam bo prinesla nasmeh na obraz!

kako najti novo službo cv