Kuhinjska stekla – ideje za male kuhinje

kuhinjska stekla

Ideje za male kuhinje: najboljša kuhinjska stekla

Ko razmišljate o idejah za majhne kuhinje, je potrebno razmišljati o celotnem prostoru, ne pa o izbiri vsakega elementa posebej. To so kuhinj brez velikih območij za kuhanje in pomivanje. Zaradi tega je pomembno takšno kuhinjo opremiti še posebej premišljeno. In del takšne opreme so tudi kuhinjska stekla. Vendar pa lahko uporabite več različnih pristopov. Vse pa je odvisno od želenega notranjega sloga in samega prostora. Tu je nekaj naših predlogov …

kuhinjska stekla

Kuhinjska stekla – zaščita stene in poživitev prostora

Zrcalna kuhinjska stekla

Zrcalno steklo je sodobna možnost, ko izbiramo kuhinjsko steklo. Je tisto, ki v majhnih prostorih deluje briljantno. Seveda je znano, da zrcalno kuhinjsko steklo podvoji vizualno globino. Poskrbi, da je prostor videti veliko večji. Prav tako odseva svetlobo po prostoru, zato se zdi kuhinja svetlejša in veliko bolj odprta. Poleg tega imajo zrcalna kuhinjska stekla to prednost, da se lahko režejo in se na ta način natančno prilegajo. Rezultat tega pa je, bolj urejena in bolj odprta kuhinja.

Vse v belem – belo kuhinjsko steklo

Oblikovalcem je skupno mnenje glede majhnih prostorov, da je le te treba kompaktne pobarvati belo. Takšni prostori posledično poskrbijo za boljše počutje, delujejo pa tudi bolj lahkotni in zračni. Resnica pa je tudi, da je lahko soba, ki nima veliko naravne svetlobe, videti temnejša in bolj umazana. Če na belih stenah ni veliko svetlobe, so videti ravne in sive. Kljub temu pa se nekateri izogibajo belega stekla, ker je odsevno. Tudi če je količina svetlobe, ki vstopa v prostor, razmeroma majhna, jo bodo svetla kuhinjska stekla odbila po prostoru, kar bo resnično polepšalo stvari v prostoru. Prostor z veliko sončne svetlobe doda svežino in občutek odprtosti tudi najmanjšemu prostoru.

“Go With The Flow” stil

Pri majhnih kuhinjah je zelo pomembno upoštevati optični tok vašega prostora. Z drugimi besedami, pazite, da ne boste vizualno pretiravali in se bo vaše oko zaustavljalo na motečih detajlih. To lahko povzroči, da se boste počuti kaotično in stresno. Namesto tega namestite omare z vgradnimi napravami. Če je mogoče, uporabite delovne plošče, kuhinjsko steklo in talne obloge, katerih barva se zlije. Ustvariti kombinacijo, ki pomirja oči.

Kuhinjsko steklo je lahko tudi “žariščna točka” prostora

Drug pristop za majhne kuhinje je, da ustvarite eno očitno žariščno točko. Tako točka bo vaše oko usmerila naravnost vanjo. Na primer, to lahko ustvarite s kuhinjskim steklom. Na ta način naredite vizualno podobo, s katero ste lahko resnično drzni in izvirni s svojim dizajnom. To je lahko vaša priljubljena fotografija, posebno umetniško delo, fotografija čudovitega razgleda ali privlačen vzorec. Da ustvarite nekaj povsem edinstvenega, se lahko to digitalno natisne na kuhinjsko steklo.

Kontaktirajte strokovnjake na tem področju

Dodajanje sijaja vašemu steklu v kuhinji je način za poživitev in osvetlitev kuhinje. Z njim hkrati ustvarite pozitivne vibracije, ki vam bodo vsak dan dvigale razpoloženje. Vse odtenke stekla lahko naročite tudi z dodatnim kovinskim sijajem ali bleščicami, kar bo preprečilo, da bi prostor dajal občutek ravnosti in dolgočasja. Če želite več informacij o kateri koli od teh idej, se obrnite na izvajalca kuhinjskih stekel, ki vam bo z veseljem pomagal.

Preberite še: pohištvene rešitve za izkoristek prostora