LinkedIn za začetnike – zapis št.1 za vse, ki z LinkedInom šele začenjate

LinkedIn profil za začetnike – zapis št.1 za vse, ki z LinkedInom šele začenjate

Vedno smo pri kateri stvari na začetku … In vsi smo vsaj enkrat v življenju že rabili ali pa še bomo rabili kakšen nasvet za lažji začetek. Ravno zato vam bomo danes predstavili LinkedIn za začetnike in vas popeljali skozi glavne značilnosti in tega družbenega omrežja. Naučili se bomo tudi, kako urediti LinkedIn profil za zagotovljen uspeh.

linkedin za začetnike

Zakaj LinkedIn za začetnike?

Ko se na novo pridružite nekemu omrežju, še posebej če te storite impulzivno, se lahko hitro začnete spraševati to vprašanje. LinkedIn vam priporočamo, če se želite povezovati z ljudmi, s katerimi delate, poslovnimi partnerji in strankami. Je odlična platforma za iskanje zaposlitve in vam omogoča, da na organski (brezplačen) način zgradite svojo osebno blagovno znamko.

Kako urediti svoj profil?

Najprej boste dodali svoje osnovne podatke, kot je tudi vaša profilna slika. Slika naj bo primerna industriji v kateri delate ali želite delati, in sporočilu, ki ga želite z njo sporočiti.

Nadaljujte z vašim opisom. Opišite sebe v svoji profesionalni vlogi ali študjski vlogi. Predstavite svoje strasti v povezavi z industrijo za katero se zanimate. Poskusite v opisu sebe kar se da najbolje približati bralcu in mu dati občutek, da je tam z vami, ko bere opis.

“Pametno” uporabite število znakov v kratkem opisu pod proofilno sliko. V tem krajšem opisu izpostavite neko vašo udarno idejo ali pa predstavite vaše poslanstvo. Predvsem pomembno – na kratko.

Sledite LinkedInovemu vodennju po profilu in se prebijte do All star ureditve profila. Tako še bolj povečate možnosti, da vas ljudje najdejo.

Kaj mi LinkedIn profil omogoča?

Kaj vam omogoča LinkedIn profil?

Kot platforma vam v najširšem pomenu omogoča povezovanje z zelo velikim naborom ljudi.

  • LinkedIn je v zadnjem času zelo priljubljena platforma za objavljanje novih mest za zaposlitev in s strani uporabnika vam omogoča iskanje zaposlitve. Prav tako pa lahko na omrežju na brezplačen (z izjemo vašega časa) način poskrbite, da bodo potencialni zaposlovalci vedeli čim več o vas s pogledom na vaš profil.
  • Lahko se povezujete z izbranimi skupinami ljudi.
  • Lahko se povezujete z najrazličnejšimi posamezniki in sledite podjetjem.
  • Lahko predstavie svoje veščine, znanja, priznanja in podobno.

Kaj pa želite vi predstaviti na LinkedInu? In še bolj pomembno, kako si želite predstaviti sebe, da bodo obiskovalci vašega profila vedeli, kdo ste? LinkedIn za začetnike ali ne, pomembno je, da začnete in rastete skupaj s platformo.