Najboljša olja za sijočo kožo!

Ne veste katera so najboljša olja za sijočo kožo? Probleme s kožo lahko rešujemo tudi z pravimi olji in masli. Če v prehrani dodamo spodaj navedena olja in prav tako pri negi smo prepričani, da se bo stanje vaše kože izboljšalo in, da se boste bolje počutili!

TEŽAVE Z RASTLINSKIMI OLJI

Rastlinska olja so širok pojem. Ko govorimo o težavnih oljih mislimo o nenasičenih rastlinskih olj, kot so:

  • sončnično olje,
  • olje oljne repice,
  • koruzno olje,
  • sojino olje,
  • druga  semenska olja

Najboljša olja za sijočo kožo!

Ta olja so slaba za vašo kožo, ker imajo slabe omega-6/-3 maščobe. Omega-3 so dobre maščobe.  Te pomirijo draženje in preprečevanje škode zaradi sonca. Plus, so povečujejo proizvodnjo kolagena, beljakovin, kar  obdrži kožo čvrsto.

Omega-6 maščobe so dvorezen meč. Medtem ko niso slabe za vaše zdravje in kožo so  omega-6 maščobe predhodniki molekul, ki spodbujajo vnetje. Prav tako hitro oksidirajo kar lahko povzroči prezgodnje staranje. Omega-6 maščobi niso samo slabe -v resnici, vaše telo in vaše koža morata imeti  obe omega-3 in omega-6 maščobi, da ostaneta zdravi in močni. Vendar, njihova količina pomembna. Idealno razmerje med omega-6/-3 je 1:1 in 3:1. Ampak v  naši prehrani, JE razmerje več kot 15:1! Če ste se spraševala, kako obnoviti to ravnovesje, kako se znebiti rastlinska olja zgoraj, je ta post dober za začetek.

TAKO KATERA OLJA SO DOBRA?

Olja, ki imajo  nenasičene maščobne kisline. Te maščobe, vključujejo oleinsko kislino in palmitoleinsko kislino, so super vlažilna in lahko se bojujejo proti oksidativnemu stresu (eden od glavnih vzrokov za prezgodnje staranje).

Torej, kje jih najdemo?

  • EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE  Ko gre za hrano, Italijani vedo najbolje. Stoletja uporabljajo to olje na solati, mesu, ribah, kruhu in vse so še bolj užitne. Njen rahlo saden, in pekoča nota doda veliko okusa vašemu obroku. Vendar dandanes ga uporabljamo predvsem v hladnih jedeh. Olivno olje je dobro za vas, ker:  Vsebuje visoko koncentracijo oleinske kisline,  omega-9 maščobne kisline, ki zmanjšuje oksidacijski stres  (beri: preprečuje in zdravi gube) . Znižuje tveganje UV poškodbe (beri: preprečuje prezgodnje staranje) Ima antioksidativne lastnosti, ki se bojujejo proti prostim radikalom.
  • KOKOSOVO OLJE Ta je malo drugačen od drugih olj, ker je bogata z srednje verižnimi maščobnimi kislinami. Te so tisto, kar naredi kokosovo olje tako dobro za vas: Ima protivnetne lastnosti, ki pomirjajo draženje, povečuje raven dobrega holesterola v krvi in preprečuje metabolne bolezni (kot so rak ipd.) To je enostavno prebavljivo olje, tako da omogoča takojšnjo energijo.
  • AVOKADOVO OLJE Ali pa če jeste avokado. Avokadovo olje tudi pomirja irritacije in je odlično za kuhanje ali pripravo obraznih mask.
  • KAKAVOVO MASLO V KULINARIKI IN NEGI Eden od razlogov, zakaj je kakavovo maslo je tako dragoceno je njegova visoka koncentracija antioksidativnih spojin, vključno z oleinsko kislino, palmitinsko kislino in stearinsko kislino. To so tehnično maščobne kisline, ki so koristne za telo in pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu, še posebej v naši koži. Z zmanjšanjem nastanka oksidativnega stresa, kakavovo maslo, tako pomaga zmanjšati znake staranja, vključno z gubami in starostnih znakov.

Zaključek: Želite mladostni videz ? Potem vstavite zgornja rastlinska olja v vaš jedilnik in nego. Kot pravijo Italijani Nikoli ne morete škoditi z malo ekstra deviškega olja. Kaj so vaše najljubše jedilnega olja?