Ideje za shranjevanje živil in dopolnil


Da ne bomo v naših blog zapisih, ves čas samo govorili o super živilih, zdravju in priporočljivih prehranskih dopolnilih za raznovrstne zdravstvene tegobe, tokratni naš blog zapis namenjamo vsebini v kateri predstavljamo ideje za shranjevanje živil in dopolnil.

Ideje za shranjevanje živil in dopolnil

Živila, predvsem tista, ki jih uporabljamo pri vsakodnevni kuhi in v naši prečudoviti kuhinji, seveda lahko shranjujemo na različne načine. Fantastične zamisli in odlične ideje za shranjevanje živil in tudi prehranskih dopolnil, lahko najdete v najmanj naslednjih virih (1, 2, 3, 4) – je pa res, da boste med ogledom teh idej in čudovitih zamisli, morali precej razmisliti o tem kako posamezna ideja oz. rešitev sploh estetsko, stilsko in cenovno sodi v vašo kuhinjo.

Še največkrat se lahko tako lepim idejam, ki jih vidite na zgornjih povezavah, približate, če recimo sami prenavljate kuhinjo, ali, če na novo kupujete kuhinjo in se tudi spogledujete z možnostjo, da si daste izdelati kuhinjo po meri.

kuhinjske-police

V tem primeru je večina idej za shranjevanje ne samo kuhinjskih živil, temveč tudi ostalih kuhinjskih pripomočkov in pa tudi prehranskih dopolnil, bistveno lažje in hitreje uresničljiva.

Živila se sicer praviloma v kuhinji zlagajo glede na različne parametre:

Najbolje je živila zložiti glede na njihovo uporabnost in glede na njihovo velikost.

zlozena-posoda

Pogosteje uporabljana živila (in pa tudi prehranska dopolnila, v kolikor jih jemljete redno) si vedno zložimo na police in regale ter kuhinjske elemente, ki so nam najbližje. Na ta način ne bomo zapravili preveč časa za njihovo iskanje in pa tudi preglednost nad temi živili in prehranskimi dodatki, bo večja.

Nekateri si živila in dopolnila za kuhanje in uživanje zložijo na odprte police, drugi za to uporabijo zaprte regale (recimo v primeru, ko ne želimo, da do nekaterih prehranskih dopolnil ali posebnih živil, ne dostopajo otroci). V ta namen je pametno, če prostor za shranjevanje živil in dopolnil postavimo nekoliko višje, samo polico za shrambo pa celo nekoliko drugače damo izdelati kot ostale elemente v kuhinji.

posoda-v-kuhinji

Na ta način bodo tovrstna živila še bolj poudarjena in vsem v kuhinji bo jasno, da niso za vsakogar.

Če vas zanimajo dodatne ideje za shranjevanje živil in prehranskih dopolnil, spremljajte naše blog še naprej. Pravgotovo bomo v njem še pisali o super idejah za hrambo.