Izdelava cvetličnih loncev iz naravnih materialov


Ste se kdaj vprašali kako nastanejo cvetlični lonci? Izdelava cvetličnih loncev PANNart ni velika skrivnost. Naši izdelki, so skrbno ročno izdelani iz naravnih mineralnih materialov, ki pa nastajajo v kalupih. Na naši spletni strani, si lahko ogledate ponudbo z ljubeznijo izdelanih unikatnih cvetličnih loncev, vaz in drugih keramičnih produktov. Zaradi ročne izdelave iz naravnih materialov, je vsak izdelek unikaten, poseben sam po sebi.

.
Kako poteka izdelava cvetličnih loncev?

.
Najprej je potrebno priskrbeti material. Vedno bolj se vračamo k naravi, zemlji, naravnih materialom, zato je  izredno pomembno, kako bomo izbrali materiale. Izdelki PANNart so izdelani iz bele keramične zailvne mase. Ko imamo material, se lahko delo nadaljuje. Z maso pripravljeno za vlivanje napolnimo kalup. Nato je treba malenkost počakati, saj se na notranji strani kalupa naredi skorja. Odlijemo odvečno maso in previdno odstranimo dele kalupa. Cvetlični lonec se nato nekaj dni suši, da je pripravljen na žganje.

.

.
Visoke temperature za sijaj cvetlični loncev

.
Po prvem žganju, se še enkrat žge pri visokih temperaturah. Žganje se torej opravlja dvakrat. Drugič se doda še transparentno glazuro. Zaradi steklene glazure, ima cvetlični lonec poseben sijaj in pridobi lastnosti keramike, ki je vodotesna.

.

V posnetku, si lahko ogledate izdelavo preprostega kozarca:

.

.
Unikatni cvetlični lonci s poslikavo

.
Cvetlični lonci so bele barve, elegantni in jih zlahka umestite v vaš prostor, pa naj bo elegantno minimalistično ali bolj bogato stilsko opremljen. Če si zaželite, vam jih lahko tudi poslikamo(1). Poslikava se izvede na glazuro, tako vi samo izberete svoj motiv ali grafiko, pa vam bomo z veseljem pomagali pri PANNart ceramics. Če nimate idej, kljub temu, pa bi radi imeli poslikavo na vašemu izdelku, vam priporočamo, da se predate njihovim ustvarjalnim rokam in pustite, da čarovnija opravi svoje. Dolgoletne izkušnje, strokovnjakov pri PANNart ceramics, bodo zadovoljile še tako zahtevnega kupca.

.

.
Oznake besedila: Izdelava cvetličnih loncev