Kako izvedeti kateri model telefona imam?

Na trgu je zadnje čase veliko različnih telefonov z zelo podobnimi imeni in nič čudnega ni, če se vam zgodi, da pozabite kateri model telefona imate. Eden izmed načinov, kako lahko izveste, kateri telefon imate je, da pogledate nalepko na spodnji strani telefona.

Če ste to nalepko že odstranili, potem obstajajo tudi drugi načini kako izvedeti kater telefon imate. Na primer večina starejših mobilnih telefonov, ki se jim lahko odpre pokrovček in zamenja baterija, ima to informacijo napisano na nalepki pod baterijo. Vendar bodite pozorni, preden odprete ohišje telefona in odstranite baterijo, se prepričajte da je telefon izklopljen. To je zelo pomembno saj lahko nenadni izpad električne energije povzroči izgubo podatkov in napake v programski opremi.

Naslednji način je, da poiščete originalno škatlo oziroma embalažo, v kateri ste prejeli telefon in na njej boste našli napisano znamko in model telefona. Če ste tudi to embalažo že zavrgli in je nimate več, potem obstaja še zadnji način, ki je še najbolj zanesljiv in je skoraj enak za vse telefone.

Če imate telefon Samsung ali Xiaomi pojdite v meni nastavitve oziroma settings (če imate meni telefona v angleščini) in nato kliknite na polje o telefonu (About phone). Tukaj se vam izpišejo vse informacije o vašem telefonu vključno z modelom, znamko, serijsko in IMEI številko.

Pri nekaterih napravah se lahko pot do teh informacij malo razlikuje, na primer pri Apple telefonih boste morali v nastavitvah (setting) najprej pod kategorijo General in potem About. Pri Huawei telefonih pa pojdite v nastavitvah najprej pod sistem (system) in potem o telefonu (About phone). Če imate katerokoli izmed drugih znamk, pa so postopki zelo podobni zgoraj opisanim, mogoče boste morali samo malo pobrskati. To da veste točno kateri model telefona imate, zna biti včasih kar pomembno. To morate vedeti, če na primer kupujete nov ovitek za telefon, da bo le ta ustrezal vaši napravi. Ali pa, če bi želeli prodati vaš telefon, vam pride ta informacija zelo prav.