Karbonski filter za Growbox – poskrbi za popolno uničenje vseh vonjav

karbonski filter za growbox

Karbonski filter za Growbox

Neželeni vonji so eden največjih izzivov, s katerimi se danes srečujejo vrtnarji, ki svoje rastline gojijo v zaprtih prostorih. Ne glede na to, ali gojite čilije, papriko, orhideje, svoja najljubša zelišča in začimbe ali pa kaj drugega, lahko rastlinske vonjave postanejo resen problem. Edini resnično učinkovit način reševanja tega vprašanja je, da se uporabi podoben karbonski filter za Growbox. Ustrezen karbonski filter je namenski ogleni filter, ki poskrbi za odstranitev vseh neprijetnih vonjav iz celotnega sistema.

Eni izmed najboljših na tržišču so profesionalni karbonski filtri Prima Klima. So najboljši filtri, ki jih za svoj denar lahko kupite za notranje vrtnarske namene. Karbonski filter popolnoma odpravi vse vonje v zraku, povezane z vašim pridelkom. Na tržišču so seveda na voljo tudi karbonski filtri drugih blagovnih znamk.

 

karbonski filter za growbox

Karbonski filter za Growbox Prima Klima 100/250

Pred nakupom sistema za filtracijo se je potrebno dobro pozanimati

Nekateri proizvajalci za izdelavo karbonskih filtrov, uporabijo kar polnilo, ki je primarno namenjeno za filtracijo vode. Tako izdelani filter lahko povzroči velike izgube energije ter nazaj v prostor pošilja zrak slabe kakovosti. Slab zrak pa seveda škodi rastlinam. Podjetje Prima Klima* je bilo ustanovljeno leta 1994 in po na tisoče izdelanih filtrih, so se enote Prima Klima izkazale za neverjetno zanesljive in profesionalno izdelane. Nikoli ne boste zasledili reklamacije glede teh filtrov in prav nikoli se (zaradi samega filtra) ne bo poškodoval ekstraktorski ventilator.

Zato zaupajte ugledu in zaupajte izkušnjam!

Izbirate lahko med številnimi različnimi karbonskimi filtri podjetja Prima Klima Professional. Pravilna izbira je odvisna od velikosti vašega prostora za gojenje in moči ekstraktorskega ventilatorja ter števila luči, ki jih uporabljate.

Kako se namesti karbonski filter za Growbox

karbonski filter za growbox

Ventilator za karbonski filter za growbox…

Za namestitev oglenega filtra in nastavitev sistema za popolno odsesavanje in filtracijo, je potrebnega malo truda in lahko traja tudi nekaj več časa. Najprej je potrebno pritrditi svoj karbonski filter na sesalno odprtino ventilatorja s pomočjo hitre sponke. Priporočamo sicer uporabo ventilatorjev blagovne znamke RVK, lahko pa izberete tudi katerikoli drugi ventilator. Nato (s pomočjo hitre sponke) priključite primerno cev (primerne dolžine) na drugi konec ventilatorja. Tako pripravljeno enota je pripravljena za pritrdite na strop prostora za gojenje ali growbox-a. V strop prostora oz. na konstrukcijo growbox-a namestite potrebno količino pritrdilnih kljukic, ter na njih namestite verižice in/ali vrvi. Na te verižice oz. vrvi nato obesite ventilator, filter in dovodne ter odvodne cevi.

Zrak se bo odvajal skozi vaš karbonski filter. Karbonski filter za Growbox vsebuje aktivirana zrnca oglja, ki absorbirajo in odpravljajo neprijetne in nezaželene vonjave v zraku, še preden ga vrnemo nazaj v prostor.

V normalnih okoliščinah aktivirano oglje v karbonskem filtru Prima Klima zdrži najmanj 18 mesecev.

Koristno: preberite še članek o namakalnih sistemih.