Mame opisujejo najlepša darila za materinski dan

Ob prazniku, ko praznujejo naše zlate mame, se sprašujemo, kaj kupiti. Izkazati jim želimo hvaležnost.

Darila za materinski dan Sanjski šopek izkazujejo ljubezen in z njimi želimo prebuditi mamina čustva. Da bo izbira med darili nekoliko lažja, smo za mnenje povprašali štiri mame. Z vami delijo spomine na najlepše darilo za materinski dan, ki so ga prejele in vam podajo nekaj nasvetov pri izbiri. 

 

darila-za-materinski-dan

 

Darila za materinski dan niso vedno naprodaj

 

Tatjana, 57 let

Tatjana je po poklicu učiteljica in ima dve odrasli hčerki. V prostem času rada kuha, v poletnih mesecih pa veliko časa preživi na vrtu. Ko smo jo vprašali, kako bi opisala najlepša darila za materinski dan, je povedala:

 

“Priznam, darila za materinski dan so nekaj, kar me vsako leto spravi v jok. Hčerki se še danes zelo potrudita in mi vedno podarita kakšno čustveno obarvano darilo. Najbolj se spominjam darila, ki pravzaprav ni darilo v klasičnem pomenu besede. Pri starejši hčerki Maji so imeli v prvem razredu osnovne šole za materinski dan proslavo, na kateri je vsak povedal kaj o svoji mami. Vedela sem, da ima hčerka ogromno tremo, zato sem samo upala, da bo svoj del zrecitirala brez težav. A na odru se je popolnoma sprostila in povedala svoj stavek: “Ko bom velika, bom takšna, kot je moja mami.” Seveda so mi v oči takoj stopile solze in še danes se tega trenutka živo spominjam. Mislim, da je bilo to najlepše darilo za materinski dan, kar sem jih kdajkoli dobila.”

 

Ko te sin že zjutraj preseneti s šopkom cvetja

 

Špela, 34 let

“Lansko leto sta mi sin in mož za materinski dan pripravila res lepo presenečenje, ki ga ne bom pozabila. Ker je to že bil čas karantene, smo bili vsi doma. Zjutraj, ko sem se zbudila, pa je sin prišel k meni v posteljo.  Zraven postelje sta z možem že pred tem pripravila čudovit šopek, ki mi ga je potem izročil. Ena sama ljubezen in naklonjenost! Šopek cvetja Sanjski šopek  je bil pravzaprav začetek zgodbe, saj je bilo zraven tudi sporočilo, ki me je vabilo v kuhinjo. Tam pa me je že čakal bogat zajtrk, ki sta ga pred tem pripravila s skupnimi močmi. Tega materinskega dne res ne bom pozabila. Čeprav je Jaka star šele 5 let, je v tej njuni “akciji” sodeloval kot odrasel človek in kot polnopraven član ekipe. Ali si lahko kot mama želim še kaj več? Ne, mislim, da ne.”

 

sopek-cvetja-sanjski-sopek

 

Uporabno darilo za materinski dan

 

Milka, 50 let

Milki je sin za materinski dan podaril nekaj, kar bi si sicer uredila tudi sama, a je vsako leto odlašala: Menjavo zimskih gum na avtomobilu. Takole opisuje:

 

“Vedno sem odlašala z menjavo avtomobilskih gum. Pomanjkanje časa za obisk mehanika je bil vedno moj izgovor, saj se tam res nisem počutila dobro. Ponavadi sem to uredila šele aprila ali maja, ko sem se končno odločila, da je zadnji čas. Leta 2017 je moj sin februarja ravno opravil vozniški izpit. Seveda se je veliko vozil z mojim avtom, saj svojega še ni imel. Tudi 28. marca, na materinski dan, me je prosil, če mu ga posodim in seveda sem mu ga. Okrog 17. ure je prišel domov in mi kot darilo za materinski dan izročil voščilnico. V njej je z njegovo pisavo pisalo: Za materinski dan ti poklanjam menjavo gum, zraven pa je predložil dokazilo s strani avtoservisa, da je bilo to zares izvedeno. No, moram reči, da sem bila res vesela tega darila, saj je bilo uporabno in res mi je rešil vsakoletno zagato.”

 

Darila za materinski dan od vnukov

 

Marica, 75 let

Gospa Mari ima sina in hčero ter 5 čudovitih vnučkov, ki jih obožuje. In oni njo. Za materinski dan ji darila sicer poklonita tudi hči in sin, vendar so darila od vnukov tista, ki se jih najbolj razveseli. 

Hčerka in sin namreč vse leto zbirata in dokumentirata stvari, ki jih vnuki naredijo za babico. Risbice, pisma, sporočila, skupne fotografije. Za materinski dan pa sta vse to zbrala na kup in podarila mami, ki takole strne svoje občutke:

Darila za materinski dan so vedno lepo presenečenje. Še posebej pa so mi pri srcu tista, ki vključujejo tudi vnuke. Lansko leto sta mi hčerka in sin podarila nekakšen album z različnimi fotografijami, risbicami in prigodami, ki so jih vnuki narisali zame. To je bilo res čudovito presenečenje, saj sem tako dobila še drugačen vpogled v to, kaj vnuki delajo, razmišljajo in koliko jim zares pomenim. 

 

Zbrali smo izpovedi štirih mam, ki so si sicer med seboj različne. Tako po starosti, kot tudi po poklicu in načinu življenja. A ko razmišljajo, katera so najlepša darila za materinski dan, jim je nekaj skupno. Vsi omenjeni spomini ne govorilo o darilih kot stvareh, ampak o lepih in iskrenih gestah. To si velja zapomniti, ko boste naslednjič razmišljali, kaj podariti za materinski dan.