Primeri uspešne spletne prodaje [iz prakse]

Še posebej zato, ker je na spletu, vedno več podjetij in tudi posameznikov, ki si želijo izboljšanja svoji spletnih rezultatov (in vedno manj podjetij, ki se želijo na spletu predstavljati zgolj z bolj ali manj drago spletno vizitko), so spodaj prestavljeni nekatere zelo uspešne spletne strani, ki so iz svoje spletne prodaje, uspele narediti učinkovita in donosna prodajna orodja.

Dodatni primer dobrih praks marketinga in prodaje na internetu, so predstavljeni na povezavi.

Primer zelu uspešne spletne trgovine s pohištvom

Med primeri uspešne spletne prodaje, predstavljamo najprej prodajno zelo učinkovito spletno trgovino Pohištvo123.si, ki med slovenskimi kupci pohištva, slovi ne samo po prodaji vzmetnic, klubskih mizic, barskih in pisarniških stolov, temveč tudi po prodaji regalov za dnevne sobe, počivalnikov, jedilnih miz in še česa.

Spletna trgovina Pohištvo123.si, se je uspela uspešno pozicionirati na slovenskem spletu s prodajo pohištva, ki ga ponuja z kar do 50% nižjimi cenami, kot konkurenca, najbrž pa gre del uspeha uspešne prodaje preko spleta, pripisati tudi temu, da je Pohištvo123.si, s svojim prodajnim programom, na slovenskem spletu, prisotno že več kot desetletje.

Zaradi uspešne spletne prodaje pohištva na domačem, slovenskem trgu, se ne gre čuditi, da Pohištvo123.si, pospešeno razširja prodajo pohištva tudi na tuje spletne trge, pri čemer je ubralo dokaj sistematičen pristop, saj na tujih spletnih trgih, ponuja predvsem artikle, ki dokazano odlično gredo v prodajo na slovenskem spletu. Med te sodijo počivalniki, gugalniki in enosedežni stoli v najrazličnejših barvah (modra, rjava, bež, rdeč,…). Počivalniki trgovine Pohištvo123 so se med kupci “prijeli” kot udobni in zelo kompaktni počivalniki, če pa vas zanima cena počivalnikov na slovenskem trgu, pa lahko njihovo ceno preverite na povezavi.

uspešna spletna prodaja
Da bi bila prodaja v speltnih trgovinah, kar se da uspešna, je ključno, da spletna trgovina, spremlja in meri rezultate svojih spletnih kampanj, še psoebej pa, da se osredotoča na tiste spletne kampanje, ki ji prinašajo največ prodaje. Zelo uporaben prispevek na temo povečanja prodaje v trgovinah, boste našli v prispevku: Kako povečati prodajo v trgovini.

Uspešna spletna prodaja storitev team building-a

Za izvedbo team building programa, se zanima vednoveč podjetij, hkrati pa ponujanje team building programov zanima tudi vedno več ponudnikov (od turističnih, gostinskih,…), saj je tematika team building-a, neposredno povezana z dobrimi poslovnimi rezultati podjetij.

Primer uspešne spletne prodaje team building programov, poglejte na dveh spletnih straneh.

Prva spletna stran uspešno prodaja team building programe že vrsto let (ne samo na slovenskem spletu, ampak tudi na hrvašekm in pravzaprav po celotni Balkan regiji).

To je team building agencija ETC Adriatic.si, ki prodaja team building programe za podjetja, njihova uspešna prodaja preko spleta pa se odraža tudi v tem, da se podjetja, ki preko njih izvedejo svoj team building, redno vračajo k njim. Hkrati, je ETC Adriatic.si, ena redkih team buildign agencij, ki konstantno podjetjem ponuja programe tako za poletno kot zimsko sezono.

Zelo uspešno, preko spleta, team building programe, prodaja tudi ekološko posestvo Trnulja.com, ki pa se je svoje prodaje teambuildingov, lotilo na drugačen način. Teambuildign programi Trnulja.com so namreč bistveno bolj specifični, ekološki, kulinarični, izobraževalni in rekreativni, vsak zase pa ponuja neko specifičnost, ki jo je na trgu ponudbe teambuildingov za podjetja, razmeroma težko najti. Poglejte primer team building programa, ki omogoča vožnjo po Ljubljanskem barju, z električno kočijo – povezava Team building program Električna kočija.

Kako se izobraziti za učinkovito in uspešno spletno prodajo?

Večina spletnih trgovin in ostalih uspešnih spletnih strani, ki že dlje časa, prodajajo preko spleta, preko različnih spletnih kanalov, seveda v svoje povečevanje spletne prodaje in izboljševanje spletnega nastopa, redno vlaga svoj čas in stroške za izobraževanje. Možnosti za izobraževanje za izboljšanje spletne prodaje so:- obisk spletnih tečajev za izboljšanje prodaje preko interneta – najem mentorja za pomoč pri prodaji preko spleta – prebiranje aktualnih knjig, e knjig in primerov dobrih praks spletnega prodaje, na internetu – individualna izobraževanja za izboljšanje prodaje na specifičnih spletnih kanalih (npr. Kako izboljšati prodajo na amazonu)

O tem kako uspešno prodajati preko Amazona, govori tudi spodnji video:

Izobraževanje za podjetja, da izboljšajo svojo spletno prodajo, se ne deli samo glede na to, na katerem spletnem kanalu, želi podjetje dejansko prodajati, ampak tudi na to na katerem trženjskem področju želi izboljšati svojo prodajo.

Načeloma lahko podjetja izobraževanja za izboljšanje svojih prodajnih rezultatov preko spleta, usmerijo v izobraževanja iz področja spletnega marketinga ali iz področja spletne prodaje. Je pa tudi tukaj odvisno ali je vložek v izobraževanje podjetja potrebno usmeriti v izobraževanje več zaposlenih ali enega ali dveh.

V primeru potreb po izobraževanju v marketingu ene osebe ali dveh, se največkrat izobraževanje za podjetja, izvede v obliki marketing svetovanja, ki je lahko različno dolgo (od nekaj ur do pol leta), v primeru izobraževanja za podjetja, kjer se izobrazi več deležnikov, pa se za slednje najpogosteje uporablja več urna delavnica za vse udeležence.

Zanimive, celo nekatere brezplačne programe delavnic za izobraževanja za podjetja v spletnem marketingu, si lahko ogledate na povezavi.

Uspešna spletna prodaja trgovine na mednarodnih trgih – Primer trgovine s poceni ovitki za telefon Topizbira.si

Poceni ovitki topizbira.si so sigurno med slovenskimi kupci zelo dobro poznani, saj trgovina topizbira svoje ovitke za telefone, več kot uspešno preko spleta, prodaja, na vseh mogočih spletnih kanalih (facebook, google ads, seo, …).

Ker se je prodaja ovitkov za telefone in predvsem pristopi k spletni prodaji, izkazali za uspešno na slovenskem trgu, enake taktike prodaje, topizbira uporablja tudi na trgih hrvaške, češke, madžarske in drugod.

Kar poglejte njihovo trgovino (na povezavi zgoraj) in nato poiščite filiale spletne trgovine na zgoraj omenjenih, mednarodnih trgih. Opazili boste, da se taktike prodaje na domačem in tujih trgih, nič kaj ne razlikujejo, med seboj.

Kako topizbira oglašuje svojo spletno trgovino

Spletna trgovina Topizbira.si za uspešno prodajo preko Googla, uporablja oglaševanje spletne trgovine, z obema najbolj poznanima metodama:

  • oglaševanje spletne trgovine z Google Ads
  • oglaševanje spletne trgovine s pomočjo SEO optimizacije

Google Ads oglaševanje pomeni, da trgovina zakupi ključne besede, s katerimi se želi prikazati na prvi strani Googla (kjer je največ obiskovalcev), oglaševanje spletne trgovine s SEO optimizacijo pa pomeni, da se želi spletna trgovina, med prvimi prikazi na Googlu, prikazovati tudi med t.i. organskimi, naravnimi, neplačanimi prikazi trgovin.

Prikaz učinka oglaševanja spletne trgovine z Google Ads, SEO optimizacijo in družabnih omrežij, si lahko ogledate v prispevku: Oglaševanje spletne trgovine [Google Ads, SEO & čez družabna omrežja].

Uspešna spletna prodaja finančnih produktov – Primer Triglavskladi.si

Blagovna znamka triglavskladi.si so v slovenskem, spletnem, finančnem prostoru, zagotovo ena od najbolj poznanih blagovnih znamk in nedvomno je (če si samo ogledate njihovo spletno stran), da je njihova spletna prodaja, več kot uspešna.

Preko interneta, triglav skladi, tržijo investiranje in vlaganje v vazjemne sklade, investicije v zlato in delnice, ponujajo pa tudi najrazličnejše oblike in možnosti varčevanja. Varčevanje nedvomno velja za “tematiko”, ki zanima širok krog ljudi, že po sami vsebini na spletni strani triglavskladi varčevanje pa lahko vidite, da svojim obiskovalcem spletne strani, triglav skladi ponujajo ogromno uporabnih vsebin: od tega kako načrtujemo svoje varčevanje, kakšni so načini vplačevanja za varčevanje, kako sestavimo varčevalni načrt, ipd…

Če tudi vas zanima uspešna spletna prodaja, potem si oglejte še spodnji video: