Štampiljke za učitelje naj bodo prijetne na oko!


Štampiljke za učitelje so navadno drobne štampiljke, ki jih učitelji dajo učencem in učenkam, ko le-ti opravijo nalogo. Motivi so lahko različni: od enostavnih smeškotov do različnih napisov. Vsem pa je skupno to, da so zanimivi, prijetni na oko, torej takšni za katere se je v očeh otrok vredno potruditi.

Ne pozabite še na štampiljke z napisi

Štampiljke z napisi, kot »Pohvalno« ali »Zelo dobro«, delujejo zelo spodbudno na otroško motivacijo. Le kateri učence ali učenka jih ne bi imel odtisnjene v svojem zvezku, da bi se z njimi postavil pred sošolci in starši. Tovrstne štampiljke imajo običajno leseno držalo, da je rokovanje z njimi čimbolj enostavno in hitro. Odtisnemo jih lahko na barvno blazinico, da se odtis razlikuje od klasične modre. Štampiljke za učitelje bodo tako v otroških očeh zakon!

Kaj so prisrčne štampiljke za učitelje?

Prisrčne štampiljke za otroke so razne štampiljke z motivi živalic, na primer čebelic, ki ponazarjajo marljivost. Dekleta bodo rade videle samoroge, fantje pa kakšnega risanega fantovskega junaka. Na trgu je ogromno tovrstnih štampiljk, ki jih najdete v ustvarjalnih trgovinah. Kako se dobre ločijo od slabih? Prvi pokazatelj je že cena, kajti zelo poceni boste dobili štampiljko, ki svoji nalogi ne bo dolgo časa kos. Drugi pokazatelj pa je kvalitetna rdeča guma, ki bo prenesla na tisoče odtisov in bo še vedno kot nova. Le sem ter tja jo očistite pod toplo vodo z milom. Dobre štampiljke imajo tudi udobno leseno držalo na katerem je običajno narisan motiv. Tako boste že na prvi pogled videli za kakšno štampiljko gre.(!)

Štampiljke za učitelje so v nižjih razredih skoraj nuja, saj otrokom pomeni veliko motivacijo. Kaj je lepšega za njih, kot da jim učiteljica odtisne želeni motiv v zvezek ali celo kar na roko? Verjetno se bodo še večkrat potrudili in tako nezavedno utrjevali svoje znanje. Pa prijetno odtiskovanje štampiljk na otroške zvezke ali rokice!