Zdravilna materina dušica za lajšanje kašlja

Večkrat nam na vrtu nekaj zrase in ne vemo kaj je. Pomislimo, da je plevel in ga seveda odstranimo iz vrta. Pozabimo pa, da bi lahko tudi bila včasih kakšna zdravilna rastlina ali kaj podobnega. Zdravilna materina dušica se večkrat pojavi na našem vrtu. Pravimo mu tudi timijan, ki je zelo znan v naši kulinariki. Materina dušica ali timijan zraste v grmiček, ki je visok nekje 50 cm. Cvetovi so rožnate barve in imajo zelo prijeten vonj. Uporabljamo ga lahko v čaju ali iz njega izdelamo razne kreme oziroma mazila.

Sami lahko gremo v naravo in naberemo materino dušico. Zdravilna materina dušica zdravi razne prehlade in podobne bolezni. Največkrat nabiramo cvetove za čaj. Ni težko, samo cvetove posušimo in čaj je že tukaj. Kreme ali mazila ni vedno lahko pripraviti. Zato lahko razne kreme tudi kupimo na raznih spletnih straneh. Ena od takih je tudi Zlata ptička, kjer vam ponujajo kremo narejeno iz materine dušice. Ponujajo vam eko kremo, kar pomeni brez kakšnih dodatkov, ki niso najbolj zdravi. Če kašljate ali vas boli v prsih je čaj iz materine dušice zelo priporočljiv. Lahko dodate razne zdravilne rastline, ki so za podobne težave.

zdravilna materina dušica

Če ne pripravljate sami zdravilnih krem, kupujte res kvalitetne eko kreme. Zdravilna materina dušica je vedno dobrodošla v domačem okolju. Je naravnega izvora in v zimskem času zelo priporočljiva. Je zelo zdravilna, kar lahko danes preberemo tudi na spletu. Čaj je primeren tudi za otroke, ampak v manjših količinah, kot ga lahko pijemo odrasli. Tudi mi si vsako leto naberemo materino dušico v hribih. Tam je je ogromno in vemo, da je eko. Mogoče se bo tudi pojavila na vašem vrtu, zato poglejte na vrt, če se najde tudi pri vam. Lahko pa si naročite kremo, ki je zelo kvalitetna in nam vedno pride prav, če nas kaj muči.