ALI JE LINKEDIN ZA B2B PODJETJA PRIMERNA PLATFORMA? 3 TIPE, DA VAM BO LINKEDIN KORISTEN!

ALI JE LINKEDIN ZA B2B PODJETJA PRIMERNA PLATFORMA? 3 TIPE, DA VAM BO LINKEDIN KORISTEN!

Facebook, Instagram, Pinterest, Tiktok… Socialnih omrežji je toliko in v podjetjih imamo pogosto občutek, da če ne bomo povsod aktivni, sploh ne bomo mogli opravljati naš posel. Kot da bi bila popolnost današnjih stikov s strankami odvisna od omrežji.

Seveda ni tako! Sploh pa ne v B2B sektorju. Ali sploh obstaja socialno omrežje, ki je koristno B2B podjetjim? Ja! – LINKEDIN.

LinkedIn za B2B podjetja predstavlja edinstveno možnost, kako pokazati svojo moč in kontinualno predlagati svojim potencialnim strankam in partnerjem razloge, zakaj je sodelovanje z njimi obojestransko ugodno. LinkedIn za B2B sektor ustvarja okolje za spoznavanje, stretavanje in razgovor. 

ZAKAJ JE LINKEDIN ZA B2B PODJETJA UGODEN?

  1. Na LinkedInu se nahaja danes že večina podjetji, ki aktivno komunicirajo s svojim okoljem. Če si želite.  biti z njimi v stiku, ni nič lažjega, kot da sami ustvarite vašemu podjetju profil in se drugim pridružite. 
  2. LinkedIn za B2B ter B2C podjetja omogoča možnost business profila, kjer lahko dodate svoje sodelavce – dobro ime firme torej na koncu ustvarjate vsi skupaj. 
  3. LinkedIn je poslovno omrežje. Ljudje, ki so si ustvarili profil na LinkedInu ne pričakujejo lifestyle vsebino – želijo si dobiti strokovne informacije iz svojega področja.

Si želite optimizirati prisotnost vašega podjetja na LinkedInu? Preberite 3 tipe:

  • Redno objavljane: Pripravite si načrt objav in dosledno objavljajte novosti iz vašega podjetja, posla, področja… Izobražujte svoje potencialne stranke s kvalitetno vsebino in jim ne dovolite, da vas pozabijo.
  • Komentiranje: S tem, da komentirate in všečkate se boste pokazali večji publiki, vas bodo zasledili in si pogledali profil vašega podjetja. 
  • Navdušite s LinkedInom svoje sodelavce: Če boste na LinkedInu kot ekipa, bo to pozitiven signal za vaše potencialne stranke, vam lažje zaupajo in izpostavijo odnos.

linkedin za b2b

LinkedIn za B2B podjetja predstavlja odlično platformo za srečevanje, izpostavljanje odnosov ter utrjevanje obstoječih poslovnih sodelovanj.