Kako odstraniti praske z zaslona vašega telefona?

Ne glede na to, ali gre za praske od ključev avtomobila v žepu ali naključni padec telefona na tla dejstvo je, da so vsi zasloni na vaših napravah v konstantni nevarnosti da se opraskajo ali razbijejo. Zato naj vam že kar na začetku povem, da če imate zaslon vaše naprave opraskan ali razbit, je najboljša in najbolj zanesljiva možnost zamenjava zaslona. Ker pa je splošno znano, da je ta možnost draga (po navadi stroški zamenjave zaslona stanejo čet 100€), obstajajo tudi druge možnosti, ki pa so seveda nezanesljive in večinoma neučinkovite. Sem spadajo drgnjenje zaslona z brusnim papirjem, poliranje z zobno kremo ali uporaba zmesi otroškega pudra in vode in zmesi sode bikarbone in vode.

Na žalost se lahko tako domače odpravljanje prask v večini primerov slabo konča za napravo. Vsaka tekočina, ki zaide v režo med ohišjem in zaslonom in prodre globoko telefon, lahko povzroči kratek stik, ki poškoduje telefon. Brusni papir pa lahko le še bolj opraska zaslon vaše naprave. Res pa je, da lahko v nekaterih trgovinah z dodatki za telefone najdete posebne polirne kreme, ki jih oglašujejo, da z njimi pa lahko magično odpravite praske iz vašega telefona. Te kreme ali paste bodo le zapolnile manjše praske, (prazen odkrušen prostor v steklu) da te ne bodo več vidne. Ne bodo pa popravile zaslona, ampak ga lahko ob nepravilni in večkratni uporabi, le še bolj opraskale ali vplivale na kakovost slike, občutljivost zaslona…

Že stari slovenski pregovor pravi: »Po toči zvoniti je prepozno!«. Kar v našem primeru pomeni, da je potrebno pametne naprave zaščititi že prej, da do prask in razpok v zaslonu sploh ne bo prišlo. Najboljšo zaščito za zaslon predstavljajo kaljena zaščitna stekla, ki zaščitijo zaslon vašega telefona in namesto zaslona telefona sprejmejo udarce in praske. Seveda lahko zaslon vašega telefona zaščitite tudi z drugimi načini, kot so premazi in folije, vendar je najboljša zaščita še vedno kaljeno zaščitno steklo.

Preberite si še:

Kako izvedeti kateri model telefona imam?