Paintball Ljubljana odgovarja »ali paintball res boli?«

Če se udeležite paintballa na za to primerno urejenem in ograjenem poligonu, upoštevate leta udeležencev, varnostna pravila ter minimalno distanco, potem je skrb za bolečino zagotovo odveč! Če ste udeleženci mešana skupina otrok in odraslih skupaj, priporočamo da izberete različico paintballa, ki je primerna za starost najmlajšega udeleženca. Več o naših programih s prilagojeno opremo si preberite na https://paintball-ljubljana.si ali v spodnjem članku. Ne skrbite, tudi odrasli se boste zabavali s paintball markerji za otroke, saj imajo le-ti hitrost izstrelka od 35 do 40 metrov/sekundo. Če ste paintball že izkusili ali bi preprosto radi zabavo brez kakršne koli bolečine, potem vam priporočamo našo novo in najbolj popularno igro laser tag.

Ali bom od paintballa imel/a modrico?

Primerjava poškodb na 1000 igralcev pri različnnih športih po študiji Minnesote Paintball League:

  • Nogomet: 2,4 poškodbe na 1000 igralcev
  • Tenis: 1,1 poškodb na 1000 igralcev.
  • Paintball: 0,2 poškodb na 1000 igralcev

Paintball masks lined in a rowPaintball naj bi tako bil varnejši šport kot nogomet in tenis- statistika, ki nekatere morda preseneča. Še več, rezultati angleške študije za preprečevanje nesreč iz leta 2002 kažejo, da je bilo od 923 paintball igralcev, 431 poškodb gležnja, stopala ali noge. Večina poškodb pri paintballu ni posledica markiranja, temveč teka. Seveda pa ne gre izpustit dejstva, da morajo vsi igralci paintballa v izogib poškodbam in modricam ves čas igre upoštevati osnovna varnostna pravila, nositi masko na obrazu ter upoštevati minimalno dovoljeno razdaljo. V primeru kršenja pravil, kjer bi igralec markiral nasprotnika iz enega metra, bi zagotovo nastala modrica.

Kakšna so pravila na paintball poligonu?

Ekipa Paintball Ljubljana pred vsako igro igralcem jasno razloži vsa varnostna pravila, ki jih je potrebno upoštevati na poligonu- med in izven igre. Pravil je veliko, zato so spodaj našteta tri osnovna, da se izognete poškodbam in modricam:

  • Nenehno nošenje maske med igro, četudi se zarosi in morate zapustiti poligon
  • Minimalna distanca, ki je odvisna od izbrane aktivnosti
  • Marker naj bo ves čas izven igre zaklenjen in usmerjen proti tlom

Ali dobim na poligonu Paintball Ljubljana dodatno zaščitno opremo?

Da bi bili pri igranju paintballa kar se da zaščiteni, morate nositi pravilno zaščitno opremo, ki pa se razlikuje od vsake aktivnosti.

  • Kombinezon

Na poligon pridite oblečeni športno in imejte športno obutev. Na svoja oblačila boste nadeli kombinezone, ki bodo po barvi ločevali ekipe. Koža naj bo čim manj izpostavljena. Poskrbite, da oblečete udoben kombinezon, da gibanje z njim ne bo omejeno. Pri laser tagu kombinezoni niso potrebni.

  • Maska

Na poligonu boste prejeli zaščitno masko, ki pokriva celoten obraz in ušesa. Masko morate med paintball igrami ves čas imeti na obrazu!

  • Zaščita za trup (glede na izbrano aktivnost)

Glede na izbrano aktivnost vam bo ekipa Paintball Ljubljana priskrbela dodatno zaščitno opremo, kot je na primer zaščita za trup. Pri paintballu za otroke in laser tagu ta zaščita ni potrebna.

paintball body armor and jumsuit in camouflage pattern

  • Rokavice (glede na izbrano aktivnost)

Rokavice boste potrebovali pri paintballu in paintballu za najstnike.

Ob vsej tej zaščitni opremi skrb za bolečino izgine! Igralci se boste počutili varne, zato samo pogumno v igro!

Ali obstaja alternativna različica paintballa brez bolečine?

Naj vas Paintball Ljubljana razveseli z novostjo, laser tag igro! Nova tehnološko napredna oprema zagotavlja lasersko igro brez bolečine in brez goljufanja! Igralec je opremljen le s senzorjem na glavi in taggerjem v rokah. Set (senzor in tagger) je pri laser tag-u računalniško voden in igralcu ves sporoča, ko je zadet, ko je brez življenja in ko mu zmanjka streliva. Taktična in intenzivna igra, ki vas bo pustila brez besed.

Zaključna misel ekipe Paintball Ljubljana

Paintball ima eno najnižjih stopenj poškodb v katerem koli športu. Če boste upoštevali vsa varnostna pravila in bili ustrezno zaščiteni, je skrb za bolečino in modrice odveč. Prepustite se adrenalinu in uživajte v razburljivih igrah paintballa ali laser taga.