Pohištvo za opremljanje majhnega stanovanja

Ker je med našimi bralci tudi precej takšnih, ki nas občasno prosite za nekoliko drugačne nasvete, ki sicer ne sodijo direktno med vsebine, ki jih objavljamo na naši strani in, ker se večina teh, dotika povsem vsakdanjih reči, kot je npr, bivanje in zdravje, opremljanje doma in podobno, smo tokrat v goste povabili urednike spletne strani Pohištvo123, ki preko svoje spletne strani ponujajo najrazličnejše pohištvo (stoli za pisarne, pisalne mize, vzmetnice,..) obenem pa svojim spletnim obiskovalcem in strankam, že vrsto let svetujejo o tem katero pohištvo izbrati v oziru na razpoložljiva finančna sredstva, ambient, ki ga želijo ustvariti v svojem domu in glede na estetiko.

Pohištvo za opremljanje majhnega stanovanjaMed temi vprašanji še posebej prednjačijo vprašanja, ki se tičejo iskanja ustreznega pohištva, za predvsem manjša stanovanja.

Pohištvo za opremljanje majhnega stanovanja

Med osnovne napotke, nekateri jih imenujejo tudi trike opremljanja manjših stanovanj, sodi predvsem vodilo, da nabavimo in kupimo predvsem tisto pohištvo, ki ga v stanovanju nujno potrebujemo, po stilu pa se zgledujemo predvsem na minimalizem.

Majhna računalniška ali pisalna miza, ki jo je mogoče postaviti v kot garderobne sobe, zložljiva postelja, z dodatnimi predali v spodnjem delu, knjižni regal, ki hkrati služi kot predelna stena med dvema prostoroma v enosobnem stanovanju in podobno, so ideje, ki jih je praktično mogoče realizirati v vsakem, še tako, majhnem stanovanju.

Med bolj enostavne in praktične rešitve za opremljanje majhnih stanovanj sodi tudi namestitev drsnih vrat, namesto klasičnih krilnih, ki potrebujejo najmanj toliko prostora, kot je široko krilo vrat, pred samimi vrati, steklene in prozorne pohištvene rešitve za večjo prepustnost svetlobe (kjer lahko majhno stanovanje z ogromno pohištva hitro postane zatemnjeno, vgradne pohištvene rešitve, omare, garderobe, poličke po meri, komodica za čevlje pod stopnicami in podobno, vse sodi med enostavne pohištvene rešitve.

Optimiziacija prostora iz vidika opremljanja doma z ustreznim pohištvom mora najprej izhajati iz seveda velikosti razpoložljivega prostora, nato pa še iz finančnih sredstev, ki smo jih za ustrezne pohištvene rešitve, pripravljeni odšteti. Sploh v prostorih, kjer smo precej omejeni s prostorom, je smiselno razmisliti o opremi po meri. Eden teh je kopalnica, kjer lahko, da prihranimo nekaj prostora, namesto klasične kabine za prhanje, poiščemo izvajalca, ki bo poskrbel za izdelavo in vgradnjo steklene tuš kabine po meri. Nekaj prostora lahko prihranimo tudi na način, da namesto klasičnih nihajnih vrat, namestimo klasična lesenih, namestimo steklena drsna vrata.

Dodatne pohištvene ideje za shranjevanje živil, boste našli še na tej povezavi.

Vedeti je namreč treba, da pogosto pohištvene rešitve, ki so izdelane po meri majhnih prostorov, stanejo več, kot klasično in tipsko pohištvo, saj je posamezne kose pohištva potrebno prilagoditi prostorskim zahtevam, pa tudi celotni estetiki majhnega stanovanja in okusu (1) (2)

Ne pozabite pa tudi na zaščito svojega vozila. Učinkovita in cenovno ugodna rešitev je leseni nadstrešek.

Besedišče: Pohištvo za opremljanje majhnega stanovanja