proteini za večjo mišično maso

Tukaj so opisani proteini za večjo mišično maso.

PROTEINI – osnova za povečanje mišične mase in ohranjanje vitalnosti

95 % mišic sestavljajo proteini

proteini za večjo mišično maso

Proteini v oreščkih

Mišično tkivo je v 95 % sestavljeno iz beljakovin – proteinov (voda ni všteta). V povezavi z intenzivno vadbo predstavljajo proteini bazo oziroma osnovo za povečanje mišične mase. Intenzivnejša je vadba, več bo naše telo porabilo beljakovin – proteinov. Zagotovo tehten razlog športnika in zdravja osveščenega človeka, da z dodatnim, zadostnim vnosom in primerno prehrano teh pomembnih makrohranil stimulira tako povečanje mišične mase ali ohranja zgolj telesno vitalnost.

Priporočamo, da si ogledate tudi prispevek o proteini, v katerem so primerjani najbolj prodajani proteini na slovenskem trgu. Ceno za kako vplivajo proteini na izračun mišične mase, najdete na povezavi. Povezava do ponudbe proteinov tukaj.

Proteini za večjo mišično maso

Beljakovine – pomembna komponenta vseh živih celic

Beljakovine ali pod drugim imenom poznani proteini, so bazična sestavina – gradivo vseh celic človeškega telesa. Ob osnovni komponenti vodi, je iz določenega odstotka proteinov sestavljena tako vaša koža, nos, vaš biceps in tudi srce. Pomembno vlogo odigrajo beljakovine tudi pri osnovnih telesnih funkcijah kot so zaščita imunskega in celičnega sistema, produkcija hormonov, določenih encimov kot tudi pridobivanje in vzdrževanje mišične mase in moči. Ker pa so telesne beljakovine v neprestanem dinamičnem procesu razgrajevanja in ponovnega izgrajevanja, je za nemoteno delovanje omenjenih procesov potreben vsakodnevni vnos kvalitetnih proteinov.

Pridobivanje mišične mase in izguba maščobe

Beljakovine se upravičeno štejejo med pomembnejša hranila v človeškem prehranjevalnem sistemu. Energijska vrednost 1 g beljakovin-proteinov znaša 4 kalorije. Na primer: 100 g piščančjih prsi brez kože vsebuje približno 30 g beljakovin, kar znaša 120 kalorij.

Če potrebujete še več informacij o proteinih, vas vabimo, da še naprej spremljate naš blog in zapise s katerimi se trudimo biti aktualni in ažurni še naprej.

Oznake besedila: proteini za večjo mišično maso

Če imate še kakšno vprašanje o proteinih, pa se nam kar oglasite.