Zaroka letos, poroka drugo leto

Zaroka zastavljena, poroka prestavljena. Realnost novega časa. Tudi vaša?

 

zaroka-poroka

 

Pa vendar, bodimo optimisti. In poglejmo dobro plat! Preteklo leto in pol je bilo sila težko, razmere so nerazumljive, predvsem pa niso pod nadzorom. Ni nam jasno, kaj prinaša prihodnost in koliko časa se bomo še iskali in vrteli v tej zdravstveni situaciji.

Pa je to vseeno primeren čas za zaroko? Mi menimo, da ja! Zdaj je vendar čas, ki najbolje kaže tudi naše realno stanje v odnosih. In kdaj če ne zdaj se najbolje spoznavamo, tiste lepe in tiste manj lepe plati naše osebnosti? Verjetno ste v tem času že spoznali, po domače povedano, ste za skupaj, ali niste. 

In naše izhodišče je, zaročita se letos, pa bo poroka drugo leto zares izvedena! Ker, hej, enkrat se vse zaključi, je tako? Tudi virusi se bodo preobrazili.

Kako izbrati primeren čas za zaroko?

Primernega časa za zaroko pravzaprav ni. Ker, zaroka je nekaj kar pride iz srca! Vse kar se zdaj spreminja je načrtovanje samega datuma poroke. Zaroka pa … Naj se zgodi, ko se mora. Ko nekdo od partnerjev čuti, da je pravi čas za to! Da je tisti pravi moment, ko si obljubita, da bosta drug drugemu zvesta za vedno.

 

zaroka-1

 

Če vaju begajo vprašanja o zaroki, priporočamo nekaj čtiva. Cvetličarna Sanjski šopek ima super prispevek, kjer boste dobili odgovore na vprašanja, ki zadevajo zaroko. Kakšen je pomen poroke, če so poročni prstani še aktualno, koliko časa “velja” zaroka, pa še več kot to.. Skratka vse o zaroki na enem mestu. Priporočamo v branje, če ste na predzadnji stopnički k odločilnemu koraku in razmišljate, kako zaprositi za roko. 

Zaroka je, kljub, ali prav zaradi trenutne situacije v svetu, lahko še bolj posebna, bolj srčna, bolj romantična. Vendar se je svet malo ustavil, in čeprav nas je naredil tudi bolj obremenjene, so takšne in drugačne pozornosti in izkazovanje ljubezni in povezanosti še kako pomembni. 

Več časa za pripravo poroke in izbiro prave poročne lokacije

Če ste se zaročili že pred vso to situacijo in poroke še niste izvedli, potem se potrudimo, da spet obrnemo ploščo na pozitivno stran. Ostane več časa za samo načrtovanje poroke in za osebnostno povezovanje. Res, da končnega datuma zaenkrat še ni mogoče izbrati in da nihče ne ve, ali bomo poročne obrede sploh še lahko imeli v družbi več kot 10 ljudi. Ampak, hej …

Imamo pa več časa za organizacijo. Za izbiro lokacije za poroko denimo. Rezervacija le teh je sicer nemogoča, ampak imate pa čas, da si ogledate prav vse, ki so vam pri srcu in poroko načrtujete do potankosti. Z vsemi podrobnostmi seveda. Lahko se bolj povežete in spoznate s poročnim fotografom in z aranžerjem vaše poročne dekoracije. Bolj lahko dodelate vaša poročna vabila. Izberete najboljši poročni avto. In še in še …

 

porocne-lokacije

 

Zakaj bi se torej pritoževali, če pa ima situacija v kateri smo na tej točki nekaj prednosti? Sicer bi se vam zagotovo bolj mudilo, več bi bilo skakanja sem ter tja, tudi nekaj več nervoznosti. Zdaj pa … Počasi in premišljeno!

Kakšno je stanje zarok in porok v novodobni realnosti?

Stanje porok je vsekakor bolj žalostno. V letu 2020 in tudi v letošnjem letu se je zmanjšalo za več kot polovico. Še tisti poročni obredi, ki so bili izvedeni, pa so bili zelo opustošeni. Brez velikega slavja in tudi velikega števila gostov. Kar pa je, roko na srce, nekaterim mladoporočencem, celo ustrezalo. Zakaj bi pa moralo biti vse “na veliko” ?

 

poroka

 

Zdaj, nikoli lažje kot prej, se je velika večina mladoporočencev lahko odločila za intimno poroko, brez žlahte, ki bi jo tako ali tako povabili samo iz vljudnostne geste. Prav tako so bile poroke bolj trajnostno naravnane – kar so narekovali letošnji poročni trendi – manj ljudi, manj odpadkov. Nič narobe, kaj?

Skratka, za poroke zanimiv čas. 

Za stanje zarok pa vendar težko govorimo, saj o njih ne poznamo statiskih in večinoma ostanejo v osebnih krogih. Tako je tudi prav. 

 Bo leto 2022 leto porok?

 

leto-porok

 

Ja. Zdi se prav mogoče. Toliko porok kot je bilo odpovedanih v preteklem letu in pol bo treba nekako nadoknaditi. Zato se zdi logično, da bodo le te čakale na nove, bolj pozitivne razmere in lepše čase. Vsi seveda upamo, da bo to že letos … A bolj realna se zdi številka 2022. In ja, statistika bo povedala, ali smo imeli prav ali narobe. Vsekakor pa bo porok več kot v zadnjem obdobju.

Dobre novice bodo prišle, v to ne dvomimo! Kdaj, pa bo počakal čas. Prav je, da ostanemo pozitivni in verjamemo, da bo leto 2022 leto velike ljubezni in množičnih porok!